Objavljeno: 02.07.2021.

Lengli, Velika Britanija, 1. jul 2021. Globalni lider u prodaji turističkih sadržaja, Travelport, i jedna od najvećih svetskih avio-kompanija, Emirates, objavili su danas da su postigli komercijalni sporazum, koji će omogućiti turističkim agencijama, korisnicima Travelporta izbegavanje plaćanja naknade za rezervacije i izdavanje karata preko Globalnog Distribucionog Sistema (GDS), koja je uvedena 01.07.2021.

Pored toga, kompanije su objavile novi dugoročni ugovor koji omogućava distribuciju NDC sadržaja Emirates-a putem Travelportove platforme naredne generacije „Travelport +“, kao i produžetak dugoročnog sporazuma iz oblasti IT usluga.

Adnan Kazim, Chief Commercial Officer iz kompanije Emirates izjavio je: „Posebno se radujem što smo sa kompanijom Travelport došli do ključnog sporazuma koji će da unapredi naše desetogodišnje partnerstvo na viši nivo. Takođe, zahvaljujući nedavnom lansiranju Travelport + platforme, naši novi dogovori učvrstiće poziciju Emirates-a u svojstvu kompanije koju putnici biraju iz razloga što žele visoko-personalizovane ponude i pristup svetskim najboljim destinacijama. Emirates i Travelport nastaviće da blisko sarađuju na budućim rešenjima za prodaju turističkog sadržaja koji će ponuditi turističkim agencijama još bolje i neprikosnovene usluge.

Od 01.jula 2021. Travelportova globalna mreža turističkih agencija automatski će biti nadograđena na prodajni kanal koji pruža pristup sadržaju bez dodatne naplate. Ove agencije će prilikom pretraživanja i rezervisanja brendiranih tarifa avio-kompanije Emirates i ubuduće imati pristup grafički bogatom prikazu, uz mogućnost rezervacije dodatnih usluga. Ovo je rezultat produžetka dugogodišnjeg sporazuma koji omogućava korišćenje Travelportove „Rich Content and Branding merchandising“ alatke.

Prema ovom ugovoru, şve agencije – korisnici Travelport sistema, imaće pristup pojednostavljenom Emirates NDC sadržaju i uslugama putem Travelport Smartpointa i naprednog „RESTful/JSON“ API-ja, od trenutka potpisivanja posebnog NDC ugovora sa obe kompanije. Travelport i Emirates nastavljaju da razvijaju NDC tehnološka rešenja za turističke agencije širom sveta, poboljšavajući funkcionalnost i svojstva koja će, nakon testiranja, biti data agencijama na korišćenje.

Travelport će, u okviru dogovora, i ubuduće nuditi kompaniji Emirates svoju tehnologiju za prajsovanje, kupovinu i reizdavanje karata, sa ciljem podrške toj kompaniji u povećanju mogućnosti prodaje kroz interne prodajne kanale, uključujući i NDC kanal, i prodaju na sajtu www.emirates.com.

Jason Clarke, Chief Commercial Officer iz kompanije Travelport je izjavio: „Kontinuitet ovih ugovora pokazuje spremnost Travelporta i Emirates-a da zajednički unaprede način prodaje turističkog sadržaja i pomere granice mogućnosti. Delimo viziju budućnosti i zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji idemo u bolje sutra. Zajedno se radujemo što možemo mnogim putnicima, koji se ove sezone vraćaju letenju, da ponudimo najlepše doživljaje i trenutke.

Vaš Travelport

Podeli vest

Saznajte više o MyTravelport-u.