Objavljeno: 28.02.2022.

Qatar Airways
LENGLI, Velika Britanija, 24. februar 2022: Travelport, globalna tehnološka kompanija koja omogućava rezervacije putovanja za stotine avio-kompanija i hiljade hotela širom sveta i Qatar Airways, jedna od vodećih svetskih avio-kompanija, danas su objavile sveobuhvatan novi dugoročni ugovor o distribuciji koji će podržati omni-kanal avio-kompanije, naprednu maloprodajnu strategiju. Prošireni sporazum će po prvi put uključiti NDC sadržaj i napredna rešenja za prodaju putovanja – isporučena preko Travelport+ platforme naredne generacije.

Pored proširenja dugogodišnjeg ugovora o distribuciji koji isporučuje sadržaj Qatar Airways-a turističkim agencijama – korisnicima Travelporta – širom sveta, sporazum će takođe omogućiti da Travelport distribuira NDC sadržaj ove kompanije. Omogućavajući agencijama da kupuju i rezervišu dinamične i personalizovane ponude, ovo će omogućiti avio-kompaniji da kreira ponude različitih sadržaja koje su blisko prilagođene mikro-segmentima kupaca.

Ugovor sada uključuje i korišćenje Travelport-ovog rešenja za bogat sadržaj i brendiranje (RCB). Tehnologija pruža turističkim agentima grafički bogate slike i opise cena i dodatnih usluga, opremajući ih da isporuče podjednako ubedljivo iskustvo brenda, bez obzira na kanal.

„Uzbuđeni smo zbog sledećeg poglavlja sa Travelportom koji podržava naše ambicije rasta“, rekao je Thierry Antinori, glavni komercijalni direktor Qatar Airways-a. „Dok se radujemo oporavku industriji putovanja, ne želimo da dodajemo dodatne prepreke kao što su doplate, ograničenja ili neefikasna tehnička rešenja, dok primenjujemo nove ponude proizvoda zasnovane na NDC-u. Naš cilj je da obezbedimo konzistentno iskustvo kupovine kroz sve kanale, da ispunimo očekivanja naših kupaca i promovišemo uspeh naših trgovinskih partnera za putovanja.”

„Dok se svet polako vraća putovanjima, pravo je vreme da proširimo naš višedecenijski odnos sa Qatar Airways-om“, rekao je Jason Clarke, glavni komercijalni direktor Travel Partners-a u Travelportu. „Delimo viziju moderne digitalne maloprodaje putovanja i verujemo da će ova kombinacija NDC sadržaja, najsavremenije tehnologije prodaje i napredne inteligencije podataka – sve zahvaljujući našoj platformi Travelport+ – omogućiti prodajnom kanalu agencije da ponudi putnicima uslugu od 5 zvezdica po kojoj je Qatar Airways veoma dobro poznat.”

 

Vaš Travelport Tim

Podeli vest

Saznajte više o MyTravelport-u.