Objavljeno: 05.03.2024.

Lengli, Velika Britanija, 05. mart 2024: Travelport, globalna tehnološka kompanija koja obezbeđuje rezervacije za stotine hiljada dobavljača putovanja širom sveta danas je najavila lansiranje NDC sadržaja i mogućnost servisiranja avio kompanije Qatar Airways na Travelport+ platformi. Agenti koji koriste Travelport+ moći će lakše da pretražuju i porede NDC ponude koje pruža Qatar Airways, uključujući zamenu i otkazivanje avio karte.

Travelport+ pruža agencijama pristup raznovrsnom sadržaju, tarifama i jedinstvenim ponudama avio kompanije Qatar Airways na jednom mestu, uz podršku Content Curation Layer (CCL). Ova tehnološka podrška, integrisana u Travelport+, koristi moć veštačke inteligencije (AI) i mogućnosti mašinskog učenja (ML), kako bi agentima i putnicima omogućila modernije iskustvo u prodaji, pružajući tačne pretrage, relevantne rezultate i veću jasnoću i transparentnost.

Matt Raos, Senior Vice President Global Sales u Qatar Airways-u, izjavio je:“ Naša saradnja sa Travelportom i isporuka NDC sadržaja osigurava da agenti širom sveta mogu lako da pretražuju i rezervišu naš rastući izbor NDC ponuda, pružajući izuzetnu uslugu našim korisnicima čak i nakon izdavanja karte. Qatar Airways već neko vreme s predanošću radi na uključivanju naših partnerskih agencija u NDC putovanje, i zbog toga smo srećni što proširujemo naše NDC ponude i na korisnike Travelporta.“

Jason Clarke, Chief Commercial Officer, Travel Partners u Travelport-u, dodao je:“ Sada kada je NDC sadržaj Qatar Airways-a dostupan na Travelport+ platformi, naši korisnici će imati mogućnost da lakše pretražuju i upoređuju široki spektar ponuda i dodatnih usluga koje nudi Qatar Airways. Ovo će im omogućiti kreiranje efikasnog i personalizovanog iskustva za putnike. Razvili smo naša NDC rešenja kako bismo agentima pružili mogućnost da se ponašaju kao moderni prodavci, pružajući nivo usluge koji putnici očekuju nakon rezervacije. Na taj način, naši partneri postižu povećanje prodaje i veću lojalnost svojih korisnika.“

NDC rešenje Travelporta za Qatar Airways prvo je postalo dostupno agencijama u Australiji, Indiji, Kuvajtu, Novom Zelandu, Nigeriji, Pakistanu, Kataru i Velikoj Britaniji. Mogućnost pristupa NDC sadržaju će se proširivati i u drugim zemljama širom sveta tokom narednih nedelja.

Vaš Travelport Adriatic Team

Podeli vest

Saznajte više o MyTravelport-u.