Objavljeno: 26.01.2022.


Uz kontinuirano ulaganje u svoju platformu naredne generacije, Travelport predstavlja poboljšane alate i mogućnosti za prodaju putovanja koji olakšavaju agentima da pruže moderno, digitalno prodajno iskustvo za putnike

Lengli, Velika Britanija, 18. januar 2022: Travelport, globalna kompanija koja obezbeđuje tehnološka rešenja za stotine hiljada kupaca i prodavaca putovanja širom sveta, danas je predstavila najnovije ažuriranje svoje platforme naredne generacije, Travelport+. Sada dostupni, poboljšani moderni alati za maloprodaju utiru put ka revoluciji u maloprodaji putovanja, modernizuju iskustvo rezervacije i olakšavaju agentima da ponude veći izbor i pruže bolju uslugu svojim putnicima.

„Kao deo naše misije da unesemo revoluciju u prodajno iskustvo turističke industrije, nastavljamo da razvijamo, pojednostavljujemo i automatizujemo najvažnije tehnološke alate. Današnje poboljšane funkcije omogućavaju putničkim agentima da ponude veći izbor, omogućavaju više opcija samoposluživanja za putnike i pojednostavljuju najsloženije procese pružanja usluga“, rekla je Jen Catto, direktor marketinga u Travelportu. „Svi Travelport+ klijenti uživaju u modernijem, digitalnijem iskustvu prodaje kada se povezuju preko naše platforme. To uključuje naše desktop klijente, koji su rekli da je najnovija verzija Smartpoint-a uspela da transformiše svakodnevne zadatke upravljanja putovanjima u vrhunsku mogućnost pružanja usluga klijentima.”

Više izbora, bogatiji sadržaj, bolje pružanje usluga

Evolucija Travelport+ alata i dodatnih mogućnosti za agencije nastavlja se sa pojednostavljenim pristupom sadržaju putovanja iz više izvora, uključujući standardni sadržaj i NDC (New Distribution Capability). Travelport je prvi i jedini globalni distributivni sistem (GDS) koji je potpisao NDC ugovore o distribuciji sadržaja sa sve tri glavne evropske avio-grupe (Air France-KLM, International Airlines Group (IAG) i Lufthansa Group). Kompanija nastavlja da širi svoje NDC veze sa više od 16 avio-kompanija širom sveta, uključujući American Airlines, Emirates, Qantas i Singapore Airlines.

Adrian Kazim, glavni operativni direktor kompanije Emirates, prokomentarisao je: „Zajedno Emirates i Travelport započinju svoj put ka budućnosti prodaje putovanja; našim prvim GDS zajedničkim sporazumom koji uključuje NDC sadržaj što će omogućiti fleksibilnost i dodatne inovacije proizvoda kompanije Emirates i isporuku dinamičnijih i personalizovanih ponuda.”
Travelport nastavlja da unapređuje svoje alate kako bi poboljšao povezanost avio-kompanija i osnažio agente da bolje servisiraju putnike uz manje rada. Travelportova distribucija hotelskog sadržaja takođe doživljava nadogradnju sa bogatijim detaljima o sobama, cenama i pravilima kao rezultat unapređenog povezivanja sa Hiltonom.

Pojednostavljeno upravljanje putovanjima za agencije i putnike

Korisnici koji upotrebljavaju najnoviju verziju Travelport-ovog desktop alata, Smartpoint, mogu pristupiti skupu funkcija koje imaju za cilj pojednostavljenje svakodnevnih zadataka. Poboljšanja uključuju dodatno prilagođene ponude za itinerer u Trip Quote-u, kao i ubrzani Assisted Ticketing koji pojednostavljuje složene zadatke izdavanja i zamene karata.

Rachael Keller, operativni menadžer u Globetrotter-u, prokomentarisala je: „Hvala Travelport+ što nam olakšavaš život. Poboljšane mogućnosti ponude putovanja u okviru Smartpoint-a znače da smo mnogo brži u pružanju veoma prilagođenih ruta putnicima koje u potpunosti zadovoljavaju njihove potrebe.”

Travelport je takođe pokrenuo novi portal Trip Manager na Travelport+, nudeći putnicima mogućnost da sami servisiraju svoje putovanje i obavljaju brze, lake transakcije u pokretu. Opcija samoposluživanja za putnike koji koriste novi portal omogućava agencijama da sačuvaju resurse dok putnicima pružaju mogućnost jednostavnog dodavanja dodatnih usluga svom putovanju.

Lenka Nemcova, šef odeljenja za poslovna putovanja u OK Tours-u, prokomentarisala je: „Trip Manager pruža sve što je našim klijentima potrebno da sami sebi prilagode putovanje – sve na jednom mestu. Od dodavanja obroka, torbi, odabira sedišta i automatske prijave na let, što pojednostavljuje proces putovanja i omogućava našim klijentima da uživaju u tom procesu.”

Inteligentni izlog i alati za samoposluživanje

Travelport nastavlja svoju misiju Intelligent Storefront-a sa Travelport+. Poboljšani API-ji olakšavaju agentima da razumeju ponude i uporede brendove sa sličnim atributima. Korisnici Travelport-a će takođe moći lako da identifikuju ponude za povećanje prodaje sa NDC i ATPCO cenama, kroz jednostavnije i modernije iskustvo pregledanja i kupovine.

Agencije korisnici Travelporta mogu da stvore moderno prodajno iskustvo za svoje klijente korišćenjem najnovijih alata i mogućnosti, dostupnih samo na Travelport+. Za više informacija posetite Travelport.com/plus/simpler-travel-retailing

Vaš Travelport Tim

Podeli vest

Saznajte više o MyTravelport-u.