Objavljeno: 06.10.2022.

Lengli, Velika Britanija, 05. oktobar 2022: Travelport, globalna tehnološka kompanija koja obezbeđuje rezervacije za stotine hiljada dobavljača putovanja širom sveta i Wingie Enuygun Group (WEG), vodeći onlajn prodavac avio karata (domeni: wingie.com, sa.wingie.com, wingie.ae i enuygun.com) na tržištima Bliskog istoka i severne Afrike (MENA) objavili su danas da su obnovili izuzetno vredan višegodišnji ugovor, koji će WEG-u omogućiti modernu distribuciju sadržaja i globalnu ekspanziju poslovanja. Travelport je preferirani GDS partner WEG-a i kao deo sporazuma, obezbediće svojim korisnicima pristup WEG-ovom sadržaju preko Travelport+, maloprodajne platforme za putovanja naredne generacije.

Nihan Čolak Erol, COO WEG, komentariše: „Ključ za oživljavanje industrije nakon pandemije je prilagođavanje naših proizvoda životnim stilovima koji su promenjeni pandemijom. Sa promenom načina na koji radimo, potreba za širokom, dinamičnom i kompletnom uslugom raste. Zahvaljujući našoj proširenoj saradnji sa Travelportom, bolje oblikujemo uslugu koju pružamo našim korisnicima i usklađujemo je sa promenljivim globalnim trendovima potražnje. Naše investicije pokazuju veru u turističku industriju i region MENA. Izuzetno smo impresionirani Travelportovom tehnologijom, korisničkom podrškom i spremnošću za saradnjom koji su premašili naša očekivanja.“

Obim putovanja u MENA dostiže nivoe pre pandemije. Prema podacima o trendovima u turizmu koje je objavio Travelport u aprilu ove godine, sa 110% oporavka, UAE je zemlja koja se najviše oporavila na svetu. Dubai (114%) je drugi grad po oporavku na Bliskom istoku, iza Rijada (115%). Rezervacije letova kod WEG su premašile nivoe iz 2019. po prvi put u maju 2022. Wingie, lider u prodaji u MENA sa preko 165 miliona godišnjih posetilaca preko wingie.com, sa.wingie.com, wingie.ae i enuygun.com platforme, objavio je rast broja transakcija od 500% u poslednjih 12 meseci.

Mark Meehan, globalni potpredsednik i generalni direktor za globalne operatere u Travelportu, izjavio je: „Oduševljeni smo što smo izabrani za preferiranog GDS partnera WEG-a. Uz našu Travelport+ platformu i modernu tehnologiju olakšavamo WEG-u proširenje prodaje. Uveren sam da će ovo strateško partnerstvo najviše vrednosti doneti WEG putnicima kroz širi spektar izbora i poboljšane uslužne alate. Radujemo se saradnji sa WEG-om na njegovom putu globalnog strateškog širenja.

Podeli vest

Saznajte više o MyTravelport-u.