Objavljeno: 19.03.2021.

Melburn, Australija, 19. mart 21: Globalna platforma za prodaju putovanja – Travelport je započeo prodaju karata na kompaniji Qantas, koristeći IATA New Distribution Capability (NDC) – što su ujedno i prva putovanja realizovana kroz NDC kod globalnih distribucionih sistema (GDS).Ovo čini prekretnicu u mogućnosti korišćenja NDC kanala koji će od aprila postepeno biti dostupan sve većem broju agencija širom Australije i Novog Zelanda.Korisnici ATPI i Maxim Travel izdali su prve Qantas NDC karte preko Smartpointa, Travelportovog desktop rešenja, a prvi putnici leteli su od Sidneja do Melburna 18. marta.

Zahvaljujući Smartpointu i Travelport API konekciji i mogućnosti bukiranja NDC sadržaja, načinjen je krupan korak u saradnji Travelporta i Qantas-a ka omogućavanju NDC distribucione platforme za agente. Od aprila, Travelportovi korisnici u Australiji i Novom Zelandu koji su se prijavili za Qantas NDC kanal postepeno će dobijati mogućnost pravljenja NDC rezervacija koristeći Travelport Smartpoint ili API uz ključne funkcionalnosti kao što su refundacije, automatske zamene karata i zamene pri promeni reda letenja.
„Putnici koji su leteli kartama izdate preko NDC-a predstavljaju svedoke ogromnog napora koji su Qantas, Travelport, ATPI i Maxim Travel uložili u omogućavanju modernog načina prodaje putovanja“, izjavio je Kajl Mur, izvršni direktor za strategije korisnika Travelporta. „Pojačavanje konkurentnosti kod naših korisnika kroz direktan pristup jedinstvenom i personalizovanom sadržaju kod Qantas-a , predstavlja ključne funkcionalnosti Travelportove platforme naredne generacije“.

„Uprkos značajnom uticaju COVID-a na avio-kompanije u celom svetu, Qantas ostaje posvećen napretku NDC programa sa našim ključnim partnerima poput Travelporta “, rekao je Igor Kviatkovski, izvršni direktor Qantas-a za globalnu prodaju i distribuciju. „Pokrenuli smo brojne nove funkcije tokom poslednjih meseci, uključujući posebne cene za naše „Frequent Flyer” putnike, kao i mogućnost agenata da pomognu svojim kupcima u plaćanju naknada za emisiju ugljen-dioksida. Sve ove pogodnosti dizajnirane su da pruže bogatiji sadržaj i bolje iskustvo našim klijentima i partnerima“.

Peter Miler, direktor međunarodnog odbora ATPI-a, komentarisao je: „ATPI je veoma zadovoljan što je u prvom planu isporuke NDC sadržaja u Australiji u partnerstvu sa Travelport-om, i što imamo prvu iskorišćenu rezervaciju kroz NDC. Budući da razvijamo putničku tehnologiju, naš cilj je uvek na pružanju najboljih cena i vodećih tehnoloških proizvoda. U potpunosti prihvatamo novo doba distribucije i prednosti koje pružaju izbor i fleksibilnost našim cenjenim klijentima“.

NDC rezervacije napravljene putem distributivne platforme Qantas-a osnažiće agencije da pruže bogatija iskustva za putnike. Travelport je bio prvi GDS koji je uspostavio NDC vezu sa Qantas-om i od tada je sarađivao sa brojnim agencijama kako bi uspešno integrisao NDC sadržaj za Travelport Desktop i API korisnike.

NDC je veoma važan deo Travelport-ove strategije. Ova najnovija prekretnica temelji se na posvećenosti Travelporta u uvođenju NDC mogućnosti u industriji. Travelport je bio prvi GDS koji je izvršio aktivnu NDC rezervaciju u oktobru 2018. godine i već́ je povezan sa NDC sadržajem nekoliko avio-kompanija.

Vaš Travelport

Podeli vest

Saznajte više o MyTravelport-u.